Monday, December 13, 2010

cekgu, saye nak minta maaf sangat ye :)

Assalamualaikum!

semalam.
hari yang sangat rilek. tolong jaga booth. team kitorang di 'paksa' cekgu untuk buka satu empayar perniagaan bagi membolehkan kitorang mendapat 20% markah percuma Mid-term Exam. alhamdulillah. bermakna di sini, tak perlu yuyu mengusahakan diri tengah tengah malam untuk selak satu per satu buku yang semestinya bila exam je yuyu buka.

padahal yuyu perlu wajib siapkan satu keje sekolah yang cekgu bagi. bermarkah 25%. mengenai Principle of Islamic Economic. Soalan nya cuma :
  1. Define the concept of "making money out of man". (6marks)
  2. Elaborate the two stages of Islamic rationalism in consumer behavior theory (9marks)
  3. Explain the three elements of rationalism in consumer behaviour theory. (10marks)
memang nampak senang. tapi tak terbuat sebab musabab , broadband yuyu di pinjam kawan, dan satu lagi, yuyu terlalu fikir yuyu dapat siapkan assignment semua tu dalam masa satu jam sebelom tidur. meleset jangkaan tersebut. bila dah terlalu mengantuk, yuyu nekad tak nak pergi kelas esok. yuyu kena cari alasan "baik punyee"

hari ini:

kerana pabila malas mengusai diri, yuyu me "rajin" kan diri menghadirkan jasmani ke Seminar Pembuangan Bayi yang "best". sanggup T_T. siap talipon cekgu fiqh islami, cekgu Jurisprudence, juga tak ketinggalan cekgu matapelajaran yang ade assignment tadi. dengan alasan yang same " saye ada seminar la miss/ustaz. tak boleh attend kelas hari ni. jangan buat quiz tao. ^^"

selamat. terselamat. tapi bala apabila pergi ke seminar, rasa macam, tak dapat satu input pon. yang yuyu dapat cuma "tips untuk menambah kebahgian dalam rumah tangga adalah pelukan suami isteri sekurang kurangnya empat kali sehari". bukan kah yuyu masih bawah umur? atau belagak bawah umur?

rentetan seminar terlalu "best". toilet tempat melepas kan mengantuk di tangga.

sebelum kejadian, nampak happy :)

gambar sebelom hari ni, nak nampak putih melepak macam dalam gambar ni, cepat cepat tangkap gamabr waktu pagi. chaya masa ni menipu.
bila dah balik dari seminar, sepatutnya yuyu masok kelas Islamic Economic berserta assignment yang perlu dihantar. tapi tak, yuyu jaga booth. jaga jaga juga, takut cekgu yuyu tu lalau depan booth. dah kantoi, sorang budak itam tak masuk kelas. jadi untuk mengelak di kantoi cekgu, yuyu sembunyi rapat rapat. agak agak kelas dah agak lama bermula, yuyu mula tolong kawan kat booth. selamat lagi. :")

_________________________________________________________________________________

bila di pikir balik pasal yuyu, yuyu rasa prestasi kerajinan yuyu merosot hari demi hari. cehh. agak tipu la. mungkin dua tiga hari ni, sebab tak siap keje sekolah. tapi janji, untuk capai matlamat & cita yuyu yang belambak, yuyu kena men triple kan rajin yuyu ni. kan kan :)

dah sekarang, yuyu cuba habiskan satu entry selepas berhari hari yuyu tinggal belog tanpa suapan entry yang fresh. kesian belog. kurang kasih sayang. :) cukup la setakat ni, yuyu nak habiskan keje sekolah yuyu, dah study sikit untuk kelas besok. persediaan/study awal sebelom ke kelas penting supaya kita cepat faham. selepas persedian ke kelas, kita perlu tumpukan apa yang cekgu membebel kan depan, supaya, kita tak terlepas ilmu yang tak ada dalam buku, dan kuat kan lagi pehamahaman kita. dah akhir sekali, proses mengulang kaji, penting supaya, apa yang kita dapat hari ini, kekal sampai kita mati :) insyaAllah

terima kasih kerana sudi membaca.
SHARE:

4 comments

  1. keep on struggle..hehe..takde la.. ;P
    yuyu dah tak rajin kot nak update blog :P ..

    ReplyDelete
  2. tu la pasal... yuyu nak update diri pon tak rajin skrg ^^

    ReplyDelete
  3. eee, comel nyer gg tue
    bak cni, nk pnjam sat
    hehehe

    ReplyDelete
  4. awak oh awak..kenapa awak chomel sgt ni..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig