HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, December 21, 2010

siapa kata nak jadi senang susah? Ayamazz boleh bantu korang la!

Assalamualaikum awak!

siang semalam, seharian kampus yuyu buat kursus Usahawan. wajib untuk student course yuyu. mula nya, tak nak join. malas. pening kepala. tak sihat sikit, tapi bila dah join, OMAIGOD! best gile!
speakers pulak bukan calang calang orang tao. Tan Sri Ali. woww! tan sriiii!! err~ tapi sape beliau? yes, sama macam yuyu. yuyu pun terkesima seketika juga bila tengok kat tentetif program. jengok jengok dekat kerusi VVVVVVVVVVVVIP, ehhh, macam familiar je atok ni, bukan ke selalu nampak beliau dengan ayam. err sape kah gerangn beliau?

macam familiar je muka dia ni, aku pernah mintak number talipon dia?
=
=
=
=
=
=
=
atau aku pernah jumpe dia dekat KFC?
=
=
=
=
=
atau diaaaaaa.....................
=
=
=
=
=
=
=

oooooo... yaaa beliau pengerusi KFC la!!

ya. beliau merupakan pengerusi KULIM berhad, KPJ healthcare, tak ketinggalan KFC holdings. best! maka, bila tiba masa beliau kat microphone, masing masing macam tengah tengok KFC depan mata. dengan harapn, masa breakfast & lunch nanti, dapat makanan free dari KFC.  untung datang!

bagi yuyu,sape yang tak jioin sangat lah, rugi. betapa berfikiran serang Usahawan, sangat penting untuk hidup lebih senang.

tapi, entry kali ni, yuyu tak nak la serabutkan pasal seminar semalam, cuma nak share pasal berita gembira untuk pelajar atau bekas pelajar universiti awam juga swasta yang nak mencari income lebih :)

pernah dulu sorang perempuan datang bilik yuyu, ketuk ketuk bilik, roti ayamazz! satu RM2.80 saje..pekik dengan gagah. bukaa saje pintu, tengok tengok AYAMZZ. cesss.. tak nak! tak de class. nak AYAMAS! -_- buruk perangai.
i loikkke Ayamas! drummet dia bestt!

bila ada saje seminar semalam, baru la dapat tahu yang AYAMAZZ ni merupakan label di bawah AYAMAS & KFC. kiranya anak AYAMAZZ dan KFC la. dan semalam, AYAMAZZ ada offer untuk sesiapa yang berminat menjadi usahawan Ayamazz. sangat menarik minat orang. banayk orang pulun angkat tangan nak tanya. sape la yang tak nak jadi Usahawan Ayamazz kan, dah la tak perlukan modal, semua barang di bagi free oleh company. lagi best, bila ada elaun untuk usahawan tu sendiri.

dah lebih 65 biji kiosk Ayamazz di seluruh Malaysia dah di buka. selalu nya, kiosk dibuka oleh pelajar di kampus masing masing. bayang kan, 2 pelajar perempuan UiTM dah buka kiosk ni, agak agak, berapa sehari dorang dapat? RM500? err banyak sangat la pulak. RM200? takkkk! almost RM2000 sehari ok! haaa.. terbeliak bijik mata!

dah la setiap bulan dapat elaun RM1200 (lepasan diploma) atau RM1500 (lepasan ijazah), dapat pulak keuntungan bersih bersih kalau sehari dapat buat sales RM200, korang boleh dapat untuk bersih sebulan RM3000++. modal RM5000 di beri oleh Agro Bank. dapat pulak certificate dari KFC. senang la, lepas ni, nak keje tempat lain, orang boleh terima saja. sebab, KFC ni, paham paham la company dia macam mana kan.

selain tu, tempoh kerja dorang bagi selama 1+1 tahun. bermaksod, 1 tahun krang buka atas pengawasn dorang, kalau korang bersih, cukup kreteria, dan tak liat bayar balik RM 180 kat Agro Bank, dan RM 1800 setahun kat Ayamazz as a duit sewa Kiosk, duit duit barang setiap bulan, korang akan di tambah lagi 1 tahun untuk teruskan kerja kiosk Ayamazz korang tu.
ni dorang bagi kat kita 1+1 tahun :)
seyes, Roti dia best! sedap! makan sekali nak lagi!

syarat syarat nya cuma lah :
  • graduate dari mana mana universi, kolej atau pon politeknik.
  • hantar resume kat KFC holdings melalui email
  • korang akan trained oleh dorang sendiri.
  • umur bawah 30 tahun.
tu saja. best kan. memang best. semalam kitorang kira, kalau la satu hari dapat untuk bersih RM50, dah untung banyak tau setiap bulan. bayangkan ni. pelajar perempuan yang buka kat UiTM tu, merupakan orang biasa, sebulan dorang buka, dah siap melancong pergi PERTH. wahh! melampau!

jadi, kepada siapa siapa yang nak join, cepat cepat contact Ayamazz Roti Impit ya! apa apa soalan, terus tanya diorang, kalau rasa dorang lambat sangat jawab, boleh tanya terus kat blog yuyu. sebab yuyu dah bagi perhatian bagai menatang minyak yang penuh dah semalam. kalau ada subjek pasal Ayamazz Roti Impit, mesti yuyu dapat A+ :)


 jadi, kepada sesiapa yang nak join, good luck ya. yuyu harap, enty kali ni dapat membantu orang yang nak cari duit lebih :)


terima kasih kerana sudi membaca :)

30 comments:

  1. hee, memang best kursus2 camnih.. banyak pengalaman leh dapat :)

    ReplyDelete
  2. heheheh.. best tao.. walaupun mule mule tak nak join:)

    ReplyDelete
  3. ayamaz,kfc ni termasuk di bawah syarikat JCorp...

    bes mamat tu..kami pnah panggil dia utk dinner...macam2 diaa citaaa=)

    ReplyDelete
  4. tapi an owg yang xda dip xley ke mulakan perniagaan ni???

    ReplyDelete
  5. aku pernah pergi event koporat yang tan sri ali ni beri speech.....memang best cara dia present

    ReplyDelete
  6. nub : yup :) johor Corporation :)

    best kan dia... lepas tu, dia bagi 3 org anak buah dia bagi speech.. smua besttttt :)

    ReplyDelete
  7. cik cira : alaaa.. x boleh laaa :( sekurang kurangnya diploma.. xpe.. ajak la kawan join :)

    ReplyDelete
  8. endo : best kannnn!! kitorang asyik gelak, lepas tu, tak de pon yang tdo :)

    ReplyDelete
  9. ermmm..bestnye..boleh join ni kan..tambah side income nih..hehe..yuyu tak berminat ke??hehe

    ReplyDelete
  10. dawooz : heheh.. kalo dawooz penuh syarat2. mesti la bolehhhh.. cepat apply!!

    yuyu?? heheh.. tak la.. yuyu focus study je..

    ReplyDelete
  11. best2....

    kursus tu free @ ada bayaran?

    anyway, salam blog-nigght-walking ...hehhehe

    ReplyDelete
  12. tan sri ali ni pun bekas pengerusi johor corporation.dia jugak yang lancarkan 'jihad bisnes'. :)

    masa dia pengerusi jcorp tu jugak, jcorp beli kfc dgn pizza hut malaysia ni.so dua2 brand ni mmg dijamin halal.my mum kata diorg pergi new zealand sndiri nk tgk cheese nk buat pizza hut tu halal ke tak.mmg bgus kan tan sri ali ni. :)

    ReplyDelete
  13. Mr.Ix : free je.. kitorang kan wajib untuk course kitorang :) best taoooo :)

    ReplyDelete
  14. zaki : heheh.. bagus sangat2. dia baik, pandai buat kita minat dengan ape dia cakap, kelakar :)

    ReplyDelete
  15. macam bes je kalau dapay buka franchais tu.. dah la stall comei. hahah.. dapat duit lagi

    ReplyDelete
  16. heheh.. join laaaaa... nanti dah banayk duit, boleh yuyu pow sikit.. bhahahah

    ReplyDelete
  17. adoi buat faa laparrr -.-

    nyum nyum kfc, ayamass, drummet, chicken wing oh oh

    ReplyDelete
  18. ade lagi x program ni yuyu?klu ade bleh share cntct dier x?

    ReplyDelete
  19. roti impit nie..bez taw! feberet ain kat u!

    ReplyDelete
  20. cmne nak buat bisnes ni...nak jugak!

    ReplyDelete
  21. Dap2. Tengs yuyu for e vry good Info .
    :-)

    ReplyDelete
  22. Erm.. kalau lepasan spm je boleh tak???

    ReplyDelete
  23. Erm.. kalau lepasan spm je boleh tak?

    ReplyDelete
  24. Dato Abd Aziz Abd Hamid tu part of owner jugak ka?

    ReplyDelete
  25. Now Company under new managment..Dato Abdul Aziz Adalah CEO skg...tq

    ReplyDelete
  26. Macam mana nak join benda ni? saya minat sangat. contact saya 01136837738

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)