HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, December 1, 2010

B&C Holding.sila bace dengan mimik tanpa stress ^^

assalamualaikum !

ngaaaaa~ terkejut la tu kan. ok ok. minta maaf ya. saje sergah tengah tengah hari ni. sambil sambil cari idea untuk Malaysian Inovation Competition. wah! yuyu ni mesti budak enginering en? eh. mana ada, yuyu kan bakal ahli perbankan islam. mari la invest kat bank saya ya nanti.. boleh bagi sedekah seposen. masok poket banyak banyak, buat beli gule gule :)

memang kerah otak la kitorang ni. budak Islamic Banking kena pam pam idea pasal "inovation". see! korang pon kerut kening kan? yuyu dah cakap. memang susah tau. ni semua sebab semester ni yuyu ambil subject Entreprenuership. T_T kalau tak amik sem ni pun tak pe.

macam macam idea yuyu tanye kawan kawan yuyu. ada yang kelakar, ade yang macam "wow, otak ko ni bagus gak en kadang kadang". memandang kan yuyu memang tak suka fikir pasal benda benda macam ni, maka, yuyu lebih suka sampuk sampuk takkala orang bagi idea.rasa la jugak macam yuyu ni berguna kan.

dari semalam sampai hari ni, memang tak tidur tao tak.sikit pon tak tidur. bersenkang mata yang sekangkang kera ni di McDonald. dah la masa pagi tu tak sempat tidur, kelas bukan main lama. dah petang, siap siap pulak pergi discuss kat McD. dari pukul 9 sampai subuh nya. memang agak lalok la yuyu hari tu.
 nama je "Discussion di McDonald". tapi yuyu akur dengan naluri yuyu yang meronta ronta nak check belog. tidakkkkk! memang tak boleh. asyik online buat kerja tak patut. lepas tu bagi idea seciput. nasib lah yuyu design semua. ada la hasil yuyu. bagi idea pon tokok tambah dari idea orang T_T. lepas guna laptop sendiri, tak cukup laptop sendiri, pergi pulak menyebok online kat laptop orang lain. tengok tuh gambar kat atas sane tu, dah terbukti saya bersalah.


kutuk ar tu kan? malas nak make up la!
 orang besar kumpulan kami! heheh.. jangan marah. yuyu pulak orang kecik kumpulan. jangan main main dengan kakak ni, beliau master buat donat tao! bukan setakat donat, kuih muih, kek dan macam macam masakan pun dia master. (err~ tak de kene mengena)

 ni lah lelaki lelaki gagah kumpulan kami! cewahhh. dorang ni banyak bagi idea. bagus ni depa ni! setiap semester DEKAN wooohh! padahal selalu kat kelas dok belakang sekali mengumpat & membuli yuyu. :'(
selain mengumapt dan mumbuli, mereka sangat baik hati! tengok, ada orang dalam kesusahan la!! tapi dorang telah tolong dengan jaya nya!!! bagus bagus.
selain daripada mengantuk dan lapar setelah melahap McD belambak, yuyu juga sangat "tak boleh belahh". orang lain dah malas layan karenah yuyu. asyik nak tangkap gambar ja. T_T alaa. orang nak buat kenangan. nanti boleh tunjuk kat anak cucu kan..


tapi yuyu bangga sangat dapat kumpulan dengan BnC Holding (name kumpulan kitorang la ^^). sebab teamwork kitorang sangat sangat kuat. sanggup habis duit & masa untuk team. tepuk amai amai sikit untuk team yuyu!! tepuk amai amai untuk kak dayah, kak asrina yang bertunang tempoh hari, kak tikah, bukhari, wan, hafiz & ziyaad ehh. lupe lagi sorang kak kamilah. (saje je buat buat lupa)

mula mula idea kitorang di reject, bapak sedih T_T. penat kitorang cari idea, pastu kena reject mentah mentah. kata Mdm.Ainina, idea tu dah ada. maka kitorang pon cari la lagi. dan hasil la idea yang "DAHHSATTTTT". apa tu idea tu?ehh. mana boleh bagitau lagi. kalau menang competition tu, baru kitorang bagitau ya :) doa kan kejayaan kitorang. aminn..

ehh. kejap, mempersempabah kan, hasil dicuss kami! hahah.. dorang penat kerah otak, yuyu penat edit pic ^^ sungguh tidak berguna



Terima Kasih kerana sudi buang masa bace ye :)

5 comments:

  1. nympah dowhh aku tgok blog ko! smph jijik! ko bjet cun ar wehh! dah tu mrepek ntah pape! ko bjet org bace arr? blah arr!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)