HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, November 29, 2010

Tuhan.. tolong lah hati saye ni tuhan T_T

Assalamualaikum awak awak awak juga awak! (eh awak tu!, jangan mengada fesbuk fesbuk lagi, bace entry saye ni dulu!)

rasa best pulak nak taip keyboard hari ni. dah la beli sticker keyboard cun baru, sambil minum susu takde gula cicah dengan biskut gula Julie's, pastu hujan yang malas malas nak turun lebat. siyes yuyu rasa macam bahgia pulak! dah la rasa best sebab suasana yang indah permai kan, lagi best la bila first time apply PTPTN sebulan lepas, di approve la pulak hari ni *terima kasih abang abang PTPTN yang approvekan saye tadi ^^. ish.. terima kasih ya tuhan ^^ suke betol la hari ni! (pendahuluan pun dah merepek panjang berjela T_T)

sebagai pelajar yang sangat setia beri komitmen kat pelajaran *harap dapat la pujian sikit dua kan.  yuyu tak macam blogger lain, selalu update belog dengan entry entry segar bugar, pastu sehari kadang yuyu tengok sorang blogger ni, boleh post sampai 3 hingga 4 entry sehari. gagah betol awak kan ^__^


lepas seharian kelas padat isi tin sardin, sekarang masa untuk rilek rilek, golek golek, menyanyi lagu. lepas penat la kate kan. nak godek godek belog, nak godek godek Fan page baru buat. (tuhh.. ade kat tepi tuhh-----> )bukan nak bajet artis, tapi untuk update status belog je. *rajin rajin lah tangan nak meng-like ye . sape like , dia memang cun ah!^^. dah selesai godek godek, baring pulak. lepas tu, terbaca balik entry yuyu yang lepas. hmm.. macam tak percaya.

apa yang tak percaya? (masuk mood siyes sikit). honestly, sebelom ni, yuyu tak terfikir pun nak pakai tudung la. pakai kat kampus je la. tetiba je yuyu rasa terlalu nak pakai. dan yuyu tanya kat tuhan, apa yuyu teringin pakai tudung ni sebab obses dengan sekeliling yuyu yang obses dengan fashion bertudung ke? atau yuyu sendiri yang teringin semua tu.

saye yang agak sekarang

pon agak sekarang

pon pon agak sekarang

pon pon pon pon agak sekarang


pon pon pon ponnnnn agak sekarang






 semua tu buat yuyu tanya balik kat diri yuyu. banyak yang support yuyu untuk terus bertudung. tapi hati yuyu ni. kalau yuyu betul nak bertutup, kenapa tak bertutup betul  betul? macam macam la yang agak serabut kan kepala otak yuyu sekarang (cehhh.. keje setan arr ni. bedebah kau setan T_T)

mungkin sebab yuyu dah rasa nak satu perubahan la kan. dah agak tua *siyes hakuh rase cam layak pegi umah kebajikan pulak. dah sikit matang, dah kurang sikit rasa macam nak attention macam zaman dahku mude mudi dahulu T_T. dah mula sedar kenapa dulu tokwan selalu kerah keringat tua beliau didik yuyu untuk bertudung. tapi, harap maklum tokwan, cucu tokwan ni memang ketegaq bijik sikit nooo~ (yuyu tau, tokwan tau semua tu. kesian beliau)

atau  mungkin sebab yuyu terkejut dengan fenomena alam sekarang yang banyak gadis semasa  omaigod trendy habes pakai selendang. yang sememang nye, kalau tengok dorang, fuhhh.. memang kalau jalan tepi Jennifer Lopez, J.Lo mintak otograp la. serius, buka fesbuk, tinggal seciput dua je kot yang tak bertudung, yang lain dah berhijrah pakai tudung. bagus^^ tapi, sebab ini kah awak awak? T_T

tapi bila di fikir balik, biar la apa pun sebab nye, benda baik, ia tetap baik (cam wat essei bahse melayu la pulak). kenapa yuyu nak banyak banyak tanya pasal benda baik, sedangkan, yuyu buat benda tak baik, takda pulak nak tanya tanya kan. takda pulak seisi muhasabah diri atas katil sambil makan biskut gula. tak teragak pula nak buat lagi tak baik tak baik tak baik.

cuma sekarang, bukan yuyu nak heboh yang "wehh kawan kawan, aku jadi baik la sekarang!", tapi macam ni " weh kawan kawan, yuyu teringin la jadi lebih ok dari sekarang". manis gitu. yuyu harap sangat, tuhan bagi sikit hint hint untuk semua tu. bukan senang tau. kalau setakat nak fashion segala, yuyu  boleh googled bila bila masa. tapi, kalau sebab Allah, Kau berikanlah hambu mu yang naif ni pentunjuk. T_T

ada apa apa yang boleh di kongsi tak awak awak?

p/s : besties yuyu, jangan tinggal yuyu tao, walaupun yuyu macam ni T_T

p/s lagi : laki masa depan, tak kisah en yuyu teringin macam ni? T_T lagi.

p/s lagi lagi : awak awak awak, jangan ar kutuk kutuk saye dalam hati T_T lagi lagi


terima kasih kerana sudi mebaca ya ! ^^

9 comments:

  1. kak yuyu sayang yang comel macam kure-kure :)

    Allah Maha Adil.. Sebab Allah akan bagi hidayah kat semua hambaNya, lintasan-lintasan hati yang baik tu dari Allah sebagai penunjuk jalan, cuma akhrinya terpulang pada kita untuk buat tak lintasan hati yang baik tu, kalau kita buat, Allah akan susuli hidayah tu dengan petunjuk pula,maknanya Allah akan bimbing kita... Moga Allah sentiasa bersama kak yuyu sayang.. :)

    ReplyDelete
  2. yes !!~ awak sngt comel bile bertudungg !!~~
    comel mcm barbie doll !!~~
    gewaammm seyyhh !!~~

    ReplyDelete
  3. Apabila DIA sayang hambanya, akan diberikan hidayah dan petunjuk. Maka bersyukurlah dan istiqamahlah..:)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah yuyu...sama lah kite yuyu. duluuuu pun kak zie tak bertudung gak. seksi meksi lak tu. But then alhamdulillah...after akak dpt hidayah dari ALLAH (mimpi yg berulang² setiap mlm hampir selama sebulan - azab seksa) then tetiba ada suara halus soh akak tutup aurat, terus akak bertudung n bg suma pakaian seksi akak kat org taw

    ...day 1 akak bertudung, mlm nya n sampai skrg...akak dh tak dpt bermimpi lg mimpiyg berulang tu taw. Alhamdulillah...ALLAH maha besar :)

    ReplyDelete
  5. akhirnya yuyu bertudung jugak kan :)

    ReplyDelete
  6. kan bagus kalau dari awl lg yuyu dgar cakap tok wan..papepun..alhamdulillah..yuyu dah pandai berpikir apa yang terbaik untuk yuyu ;)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)