HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, November 9, 2010

Cara saya menghargai matapelajaran kesukaan saya. DIY

sambil menghargai matapelajaran yang yuyu suka, kali ni, yuyu cuba untuk tak membazir berpuluh ringgit duit yuyu melabur untuk majalah. cantik kan idea yuyu? ya macam orang nya * ayat nak kena lempang.

Business Maths. sebut pasal Maths je, memang pebret yuyu la. minat nya macam yuyu pergi kelas, bukan belajar, tapi cekgu bagi kursus kawen. alaa. macam tu la lebih kurang kan. tapi yang jadi masalah, subjek ni, cekgu tak provide buku yang cantik tertarik kau memang debom. buku nya naif lagi dhaif. kesian la pulak mata memandang kesian lagi tangan memikul T_T.

buku naif lagi dhaif dah transform jadi buku halwa mata.
jadi, datang la idea yuyu, nak men-cun-kan buku yang naif tadi, kepada buku kegemaran mata yuyu sebagai tanda yuyu sangat menghargai matapelajaran tersebut. *semangat make up buku je, belajar nye, idak pon.

begini la cara cara yuyu menghabiskan masa buat benda alah ni :




buku yang dhaif, putih gebu, suci dalam debu ni nampak naif sangat kan? kesian mata yuyu melihat nya. kang dalam kelas, tak selera pulak nak tengok beliau. jadi,tersembul lah idea bagus yuyu untuk cun kan beliau. beliau kan buku matapelajaran kesukaan yuyu :")
memandangkan majalah lama tersemat hebat dalam almari baju yuyu, kan bagus yuyu gunakan beliau. RECYCLE. membazir kan amalan setan. tak mo la yuyu kawan dengan setan. tak mo tak mo ! T_T
jadi, kerat kan je la apa apa yang kita suka, tak kisah la tulisan ke, gambar model ke, gambar alat make up ke,gambar tempoyak pebret kita ke, tak pon gambar barang yang kita teringin sangat. contoh nya, gambar baju yang kita teringin nak mampos ada.*bajet lari. lekat je la dengan gam ke, selotep ke, tak pon nak sangat steple, buat je la ape yang nak kan.

dan penuh kan la dia dengan cantik, mengikut citarasa masing masing. kalau ikut citarasa cik timah, murad atau halim, dah le tak nama buka kita sendiri kan. kalau suka yang simple, simple kan lah buku korang, tapi, kalau suka serabut mabut macam yuyu, buat la macam yuyu.

tadaaa!!! dah siap. dah sedia bawa pegi kelas besok. tak sabar nak conteng conteng dalam buku tu pulak. belajar nye, tak penting sangat ^^ boleh tengok kat gambar atas tu, betapa naif nya, isipadu isi buku tersebut. kann :) lepas ni, nak mintak kawan kawan puji belabak! ^^


selamat mencuba ^^

3 comments:

  1. wahh..sayang gak nk wat old mags cenggitu.. tp kretip la yuyu ni..hehe

    ReplyDelete
  2. waahh..comel nye idea yuyu nie..nk tiru laah...hihihi

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)