HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, August 14, 2010

PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER BERMULA

Kata kan TIDAK kepada muka-buku, belog, juga laman gossip untuk setengah bulan. ^^ (jangan risau, yuyu akn curi curi bermuka-buku). semua ni untuk kepentingan masa depan yuyu! masa depan anak bangsa kita, tuan puan!! (ohh,salah script).
bersedia untuk mentepukan otak ^^

kini, bermula lah adengan mengerah otak sampai tepu, membuka mata seluas alam dan melapangkan dada selapang lapang nya. untuk study last minutes. ^^ di mana, minit minit yang lepas, berlalu dengan aktiviti aktiviti tak berfaedah. contohnya, menyonteng dinding dengan pelbagai warna, ber-sms dengan laki masa depan, ber-belog dengan entry yang merapu, melahap makanan dengan berjaya, dan macam macam lagi. buku? tak sentuh langsong. jadi, sekarang baru nak manja kan diri dengan buku. (semoga buku, menerima kehadiran yuyu dengan terbuka^^)

di bawah merupakan list list yang tak di undang untuk semester ni. (lebih baik buat list barang kawin):
  1. BUSINESS ACCOUNTING
  2. ISLAMIC LEGAL MAXIMS
  3. BANKING SYTEMS
  4. AQIDAH &AKHLAK
  5. INTRO. TO COMPUTER
  6. ARABIC
  7. ENGLISH
  8. BASIC FOUNDATION IN SPORT

yakuza Business Accounting. Tu port kami lepak! orang lain, blahhhh^^
dalam semua list tersebut ada beberapa subject yang yuyu sangat yakin untuk final exam. tapi ada jugak yang yakin tapi disebab kan pesyarah yang tegas babi-buta, yuyu macam nak undur diri dari medan perang ni. (pulak). Business accounting merupakan kelas terakhir semester ni untuk yuyu. dengan rajin hati yuyu pergi kelas. haraapkan markah lebih dari Puan Ana. Kami memutar semula memory mengenai Financial Accounting (FA)& Costing. FA merupakan topik yang paling yuyu gembira dengan kehadiran beliau ^^ suka sangat. tepuk tepuk! tapi costing? hmm. benci sangat! opss~ (maaf costing) tengah kitorang berbincang mengenai subject senyum dari telinga-ke-telinga ni:

Puan Ana tanya, "ok ke subject ni?". dengan malas yuyu jawab " FA best gileeeee!!! tak de masalah, costing  je! benci sangat! tak suka dia!!" Puan Ana dengan terbeliak mata cakap "ehhh` tak baek benci dia! u benci dia, dia lagi benci u tao!"  (yuyu macam muka kena lenyek dek lori), "costing mana tau i benci dia" puan pun melayan" costing tak tau, tapi tuhan tau, u kene suke dia, macam mane dia nak ok dengan u kalao u tak suke dia"  ( errrr~ begitu rupa nya)"ehh, mane ade i benci, madam, i suka sangat!! ishhh, i suke sangat kat costing" puan dengan muka redha dapat murid seperti makhluk suka merungut ni " haaa` macam tu la"

o.. begitu rupa nya. maka dari saat ini, yuyu nak buat satu confession "Banking System, YUYU CINTA AWAK, Costing, awak juga!!" (tak ikhlas)

yuyu harap sangat semester ni merupakan semerter permulaan yang baik. keputusan yuyu akan berbunga dengan keputusan yang cantik. sebagai ganjaran kalau yuyu dapat keputusan cantik, yuyu akan puasa tiga hari, beli talipon baru, & ternak lemak banyak banyak kat mana mana ja yang yuyu suka. yeahh ( yuyu, kalau nak makan BESARR PUNYA, biar keputusan cemerlang ya). seperti di sekolah menengah dulu, mak merupakan ciptaan tuhan paling gembira setiap tahun pabila melihat report card yuyu ^^

7 comments:

terima kasih sudi komen :)