HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, July 13, 2010

Nurul sofiya





kelas semua cancel hari ni.. bukti?? bukan malas tao..

sir hasrol (lecturer english): "zulaikha, i kat luar, if 30minutes lg i x dtg, mean, kelas cancel ok? inform or freinds, please"

uztazah huda (lecturer hafazan) :"yuyu, kls arinidibtlkan..sy ada bengkel penulisan_ustz huda"

hahahah... dah pecaya kan??

kelas akidah pulak
"ustaz, yuyu tak g kelas, lambat demam..:)" hahah.. yang ni yuyu send kat ustaz.. demam?? tipu jeee :P huhuhu.. patot la susa dapat ilmu.. tipu cikgu :P bhahaah.. bukan demam, tapi, malas g ^____^


ehh, bukan yuyu nak cerita semua ni sebenarnya.. yuyu nak cerita pasal nurul sofiya.. sedap nye nama dia.. boleh pinjam buat display name facebook ni.. masa tunggu lecturer hafazan yuyu sampai masjid, yuyu hafal dulu, surah surah yang kena hafal.. sikit je.. yuyu sorang..

tiba tiba, datang sorang perempuan berpurdah (niqab), pegang bahu yuyu & bagi salam.. sopan nye... kontra sangat sangat dengan yuyu...

sofiya: assalamualaikum.. sorang je?? hafazan kan??
yuyu : hehe.. waalaikumsalam.. ye, kelas hafazan.. lecturer tak datang lagi..
sofiya: course apa ni??
yuyu: islamic finance majoring banking..
sofiya: sape name enti (awak)?
yuyu: yuyu :)
sofiya: sedap nama enti.. banyak ke kena hafal??
yuyu: dari an-nas sampai al-buruj.. banyak jugak la..
sofiya: takpe enti.. niat semua untuk Allah.. ikhlas hati kita, semua nya berjalan lancar. insyaAllah.. kalau tak boleh hafal,mintak jugak pada Allah, Allah kan tuan kita.. kita ni hamba nya je,. Dia tau apa yang kita tak tahu. Dia Maha Pemurah.. mintak je dari Dia.. jangan kita mengeluh atau kita menadu pada orang selain selagi kita tak mengadu pada Allah..dia ciptakan kita, kenapa kita perlu mengadu pada orang kan? (lebih kurang macam ni la)
yuyu: (huh?? agak blurr~ ye la.. tetiba).. ye la...
sofiya: ana(saya) nurul sofiya..course tahfiz..nak berkongsi dengan enti.. masa lapang kan.. (sopan nye)
yuyu: ye la... (memang tak tau nak cakap ape)
sofiya: tak pe la.. ana nak ke atas.. nak hafal.. assalamualaikum..
yuyu: ye.. walaikum salam..

wahhh... terkejut yuyu.. hmm.. lemah lembut sungguh orang nye.. best dapat kawan macam tue.. walaupon siket je dia tazkirahkan yuyu, tapi, bagi yuyu terfikir balik.. "hmm.. etol jugak kan." leb
ih kurang cam tu la...

6 comments:

  1. btl kot aper yg dye ckp kak yuyu
    =))

    ReplyDelete
  2. heheh.. memang la betoll... suka suki :)

    ReplyDelete
  3. insaf lak aku wei...ni yg tiba2 nak pakai purdah gak ni...pakai purdag tapi sogha macam guruh...hehe

    ReplyDelete
  4. hahahha.. hang tayah la pakai purdahhh :P hang pakai pon org knai hang.. sapa tak kenai.. aku dok kat sini pon, aku dengar sogha hang... hang jln pon aku dah tao bunyi dentuman kaki sapa.. bhahahaha!!!!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)