HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, July 17, 2010

Konvensyen Falak Sambutan 10tahun Falak Selangor

time sekarang bermaksod baru je 10 minit yuyu sampai lam bilik.. baru balik dari sambutan falak ke 10 tahun kat shah alam.. sumpah bestt!! tao tak ape yang yuyu tau tapi korang tak tau.. hahahah... banyakkk... 1 je yuyu nak gitau.. dari belambak yang korang tak tau :P
tengok gambar ni, korang rase betol ke tak?? hahah.. yup.. ini ada lah benar belaka!!!! heheheh.. ini picture cosmos yang berlaku.. wahhh.. lawa kan.. sebelom ni, yuyu ingat kan tipu je.. cehhhh~

ni pulak bukan petanda nak kiamat.. huhuhu.. cantik bukan~ ini cosmos quebec kat canada..


ehh~ takkan la yuyu tao pasal cosmos ye?/ tak tak.. yuyu taoo bykkkk lagi.. woaa.. islam & sains selalu bersama.. hmm.. yup yupp.. sangat wat yuyu teruja.. tak tidur langsong.. bayangkan la seminar tu dari 8pagi sampai 4,30petang.. heheh.. (tidur siket je :P)

Ape yang yuyu suka :

ATOK GAGAH


haah.. ni pasal atok gagah.. ada seisi Q&A tadi.. sorang laki sorang pompuan.. tapi masa laki, datang la sorang atok serba putih pakai serban.. terkehel kehel jalan nye.. ketar ketar dah.. nak je yuyu cakap cam ni "tokkk, dok umah jage cucu je la tokk" dah taoo.. g mikrophone mesti nak tanye "cu, ekon bilik ni sodapppppp~"
sekali dia pegang mikrophone, teros cakap cam nih " i was informed, kita kat m'sia ni tak guna gyro tedolyte. kenapa tak guna.... bla.. blaaa." wahhh... mukadimah dah omputihhh tuuuuuu.. gyro tedolyte pon yuyu tak taoo.. siap bagitao macam macam istilah sentipik nye... cehhh~ wah malu yuyu yang vogue kat depan ni.. :P rupe nye dia mufti.. hahah.. gagah taok gagah.. cucu mintak maap ya.. :P omputeh dia pon kua habok je woooooooo~ yuyu cakap pon terbelit lidah..

MAKANAN BEST:

hahah.. best gilew makanan dorang.. 3 kali kitorang makan, semua sedap gilew.. boleh mintak wat katering kenduri kawen yuyu la nanti (free boleh ke??) tapi, yuyu seperti yuyu.. walao pon orang laen amek segunung makanan, yuyu tetap mensederhanakan quantity nye.. kalo dorang segunung, yuyu sebusut je..

TPOIK
speaker best sangat sangat mase tue.. semua wat kita tak ngatok.. topik topik yang dibentangkan sangat sangat wat yuyu puas hati.. siyes yuyu cakap.. if ada lagi seminar macam ni, yuyu akan pergi lagi.. insyaAllah.. :)
topik dia sangat buat kita buka mata pasal alam angkasa lepas secara tak langsong.. lepas ni, yuyu nak gak fikir selalu.. ada keajaiban di atas sana yang perlu kita fikir (cewahhhhh~ ayat cekgu cekgu laa)

ape ape.. terima kaseh Allah.. yuyu rasa happy sangat hari ni.. :) banyak ilmu yang yuyu tahu.. kan best kalau ilmu ni dibawak kepada orang orang luar bandar..
mesti dorang teruja sangat. mesti ade kesan pada dorang untuk lebih berjaya. korang tak nampak kan kenapa ada kesan? involve dulu diri dengan seminar macam ni, nanti tau la :)

1 comment:

terima kasih sudi komen :)