HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, February 18, 2010

Kisah Pak cik Tua

petang tadie, lebih kurang 2 petang, yuyu kuar jap. beli surat kabar la konon nye. tapi tempatnye agak jauh. yuyu jalan je. naseb la tak panas (klu x, itam la kulit i nieyh nyahhhh~).. teheeeeee~ oke stop. sambung cerita balik. sampai je kat kedai tu, ada sorang pakcik tua. berkemeja biru. kemas. agak nye dia pon nak eli surat kabar jugak. yuyu tengok2 jap majalah yang ada kat situ. ye la. tengok je la. tak bawa duit banyak :P

tengok. melalut lagi. oke.. sambung cerita balik. mase tengak syokkkkkkk bace magazine, ada la sorang laki luar agaknye (dengar dia cakap), berambut panjang, pakaian dia macam budak2 hardcore sekarang la, serba hitam, siam pakai glasses. agak handsome la. (asal la dia tak minta number phone yuyu kan). stopppppp! melalut lagi.

then yuyu dengar la pakcik tue cakap dengan sorang laki muda, mungkin orang langkawi jugak. sebab dia nampak sangat kenal dengan pak cik tue. laki muda tu pakai kemas la. t'shirt plain, jeans. nie la dialog nya :

Pakcik : tengok, apa la nak jadi dengan orang muda la ni. dah macam hantu.
laki : orang luar kot. pelik semacam ja.
pakcik : bukan buleh sangat orang macam ni. yang dok buat kalut, depa la. semak perot.

(hmm.. yuyu dengar ja. laki yang ala hardcore tdie kat dalam, topup, n tgok magazine jgak. agak jauh ke dalam)

laki :la ni belunggok (banyak) orang macam ni.
pakcik : aku tak setuju betoi la.

lepas borak, pakcik tu pon jalan la. nak g kat motor dia. laki muda yang borak ngan pakcik tu pon g kat motor. ntah macam mana, tuhan nak tunjuk la. pakcik tue, tergelincir kot, motor & pakcik tua tue, terbalik. semua mata terarah kat pak cik tue! yuyu tutup mulot dengan magazine terbeliak mata!! laki yang ala hardcore, yang pakcik tue tak suka sangat tue, berlari kat pakcik tue! tolong angkat motor, & angkat pakcik tadi duduk atas pangkin depan kedai tue. siap gosok seluar pak cik tadi, n lap lap batu kecil kat lengan pak cik. laki yang borak dengan pak cik tadi just kata " la, angin takdak, ribut takdak, bleh jatuh"

pak cik tua tue, macam malu ja. ye la.. tadi dia bukan main kutuk laki yang tolong dia tu. sekarang.. merah la muka dia...

tue laa.. kita jangan la judge orang dari luaran kan.. bia terok luaran, dalaman best :)
sudah2 la nak mengata orang, tuhan tunjuk teros padah dia. paham???? (^_____________^)

5 comments:

  1. paham paham.. hihi. betul ckp yuyu , biar luaran tak cantik.. tapi dalaman cantikkk. kan ?

    ReplyDelete
  2. balasan dunia Allah nk tunjuk kot..huhu best laa yuyu dpt tgk live..hihi

    ReplyDelete
  3. wah! ambik kau ! tuhan nak tunjuk hihi

    ReplyDelete
  4. gud ! tu lah pepatah cakap . don't judge book by it cover ! tgk Allah siap balas dan tunjuk depan-2 .

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)